Desi anutasem in postul anterior ca prezentul va fi despre recrutare in si prin social media,  vreau sa dau curs unei invitatii venite din partea dinamicului Bogdan Antohe. Mai exact, este vorba de un raspuns la problema pusa de campania ,,Stai sanatos pe net” pe care Bogdan o descrie astfel:

,, Stai sănătos pe net (iniţiatori – Pacient Bun şi Doctor Bun)

În perioada 17 ianuarie-17 februarie, 5 oameni cu blog vor adopta un stil de viaţă sănătos – nutriţie, mişcare, program de antrenamente şi dietă personalizată. Să vedem aşadar cum se vor descurca Iyli, Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Adrian Ciubotaru şi Alexandru Negrea cu statul sănătos. Şi cum vor duce provocarea dincolo de luna de probă J”

Sanatatea mea pe net, intre risc, necesitate si ….putina iresponsabilitate!

De cele mai multe ori:

-          Stau pe net (laptop si smartphone) cam 10-12 ore/24h.

-          Impartirea orelor in functie de momentul zilei este: 06-09; 17-23; 01-03. Orele variaza in functie de programul de lucru, intentiile si interesele mele. De precizat ca, impartirea asta ma ajuta sa citesc in timp util blogurile de pe alte meridiane.

-          Somnul si alimentatia sunt haotic si nesanatos plasate (lucrez la asta, fara prea multe sanse momentan).

-          Compensez statul pe net cu o alergare de 4-5 km dimineata devreme, vreau ca din primavara sa fie cu o frecventa de 3/saptamana (orele 4, 5 dimineata).

-          Pentru a reduce nivelul de stres atunci cand navighez, reduc foarte mult comunicarea prin YM si imi organizez foarte bine cititul si cautarea pe net. De cele mai multe ori lucrez intr-un mediu foarte bine aerisit si rece.

Cam atat despre un HR si sanatatea lui pe net. Sunt constient ca pe terment scurt, satisfactia din online imi justifica si compenseaza excesele. Pe termen lung, mi-as dori un program echilibrat si multe activitati fizice, toate pe fondul unei alimentatii corecte.

Felicitari celor ce deja fac asta!