…sau recrutarea prin social media în România

Sunt foarte plăcut impresionat de apariţia pe piaţa recrutării a unui website/portal/aplicaţie care valorifică un concept nou pentru România, recrutarea prin platformele sociale. www.cautaeroi.ro este un site cu un design fresh, atipic pentru un site de profil, aparent uşor de utilizat, cu butoane vizibile. Cam atât despre exterior, nici nu mă pricep şi nici nu e cel mai important pentru mine.

Beneficiile anunţate pentru companii nu mă conving, cel puţin în exprimarea lor:

“Design customizabil” chiar nu e un beneficiu de pus în capul listei cu intenţia de a vrăji HRi ocupaţi până peste cap.

“Nume preferenţial de formă: nume.cautaeroi.ro” iarăşi nu e o piesă de rezistenţă deşi sună bine: “Adobe+cauta+eroi” are o cursivitate comercială de efect.

“Facilităm interacţiunea cu angajaţii existenţi” sună a misionarism de tipul ,,team building peste tot”. Companiile au sistemele lor prin care facilitează interacţiunea dintre angajaţi (sper să nu mă înşel generalizând cazurile marilor companii gen Adobe). Ideea facilitării interacţiunii este suport pentru cea a socializării ofertelor de job dar lucrul acesta se întâmplă oricum: niciun anunţ nu apare pe site-urile de recrutare înainte să fie distribuit informal de angajaţi. Văzută în raport cu întregul site, funcţia aceasta e totuşi importantă.

“Un singur loc unde găseşti toate joburile tale”. E un lucru normal să centralizezi joburile, CV-urile primite, istoricul recrutării, nu l-aş vedea neapărat că pe un beneficiu. E normal.

Până aici site-ul nu m-a convins. Înţeleg utilitatea lui, îi felicit pentru idee dar trebuie să mai lucreze la conţinut şi să vină cu beneficii solide. Au de unde să le scoată.

Un alt lucru pe care nu-l înţeleg este înscrierea în motoarele de căutare indeed.com, olx.com, oodle.com. Unul e doar pentru regiunea nord America, India, Regatul Unit, iar celelalte nu au nicio relevanţă pentru România. Cine caută un job în România pe un motor de căutare american, care are o secţiune de joburi ce nu afişează niciun rezultat pe cele mai generale cuvinte cheie în româneşte?! Desigur, aceasta nu afectează valoarea siteului dar nu aduce un beneficiu concret. Înscrierea pe Balaur.ro e ok.

Profilul candidatului pare să fie bine pus la punct, nu am reuşit să mă loghez în cont nici după incerceri repetate dar din descriere are tot ce trebuie. Voi încerca să mă loghez şi apoi voi completa. Ce mi se pare prea uşor abordată şi fără efecte deosebite este posibilitatea de a nota candidaţii după parcurgerea CV-urilor. Metrică e indispensabilă dar nu poţi utiliza o evaluare generală atunci când ai nevoie de criterii foarte specifice. Scalele şi ponderile trebuiesc atent definite.

Mă opresc aici, nu aş fi vrut să remarc atâtea aspecte deficitare dar nici nu pot să accept prezentarea unei idei superbe într-o formă ce lasă de dorit. Mi-ar plăcea să lucreze la conţinut şi la funcţii şi să dezvolte produsul la adevăratul lui potenţial. Succes!

PS. Iniţial am avut senzaţia că e un model copiat după jobvite.com sau dupa un alt site din vest al cărui nume îmi scapă acum. Nu cred să fie aşa, altfel produsul ar fi arătat mult mai complex.