Am remarcat acum o saptamana un tweet al Ilenei Ghita despre SMexperts. Comic, il redau mai jos (e luat de pe Urban Dictionary )

Social Media Expert:

1). A joke used to refer to persons claiming to be experts in the field of social media. The punch-line being that those with enough expertise in the field know it’s an impossible field to be an expert of.
2). A self proclaimed title by carpetbaggers and snakeoil salesman to mesmerize unsuspecting people with their recipes of easy “1,2,3″ success in Social Media.

1). That guy with hardly any social media experience will call himself an expert.
2). “Follow my EASY stepwise formula to Social Media dominance and SUCCESS!” shouts the Social Media Expert.

Ce e un SMExpert e destul de greu de definit. E mai usor sa spui ce nu e. Las screenshot-urile de mai jos sa vorbeasca de la sine. Dincolo de relevanta lor pentru ceea ce inseamna un SME, prin insiruire obtinem un studiu  de caz despre cum se cauta activ un job. Subiectul e Daiana Stoicescu, mai multe informatii pe blogul ei.

Anuntul:

Profilul:

 

Neaparat, recomandari:

Concluzii:

NU exista social media expert fara pregatire si experienta in domenii conexe, plus o buna intelegere a finantelor.

NU exista sme fara experienta relevanta in social media. Teoria nu e suficienta si nici o cunoastere spontana.

Cand iti cauti un job, cauta-l acolo unde sunt cele mai mari sanse sa te intalneasca specialisti in domeniul tau de interes. Completeaza atent profilul si ai grija sa nu fie restrictionat.