*BVSM=Bursa de Valori Social Media

Diversitatea reţelelor sociale a încetat să mă mai uimească; oamenii s-au gândit şi se gândesc la toate! Ultimă găselniţă în materie de social media e să…îţi cumperi şi vinzi prietenii de pe principalele platforme 2.0. Pe scurt, empireavenue.com este o reţea de socializare care imită o bursă de valori în care sunt înregistrate şi apoi tranzacţionate conturi ce definesc prezenta cuiva în online. Mai întâi, conturilor de pe Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, LinkedIn li se atribuie un “rank”-pretul de pornire al fiecărei acţiuni. Acesta creşte sau scade în funcţie de activitatea utilizatorului pe reţelele sociale înregistrate şi activitatea “socială şi financiară” de pe Empireavenue.com (nu ţin minte să fi remarcat şi alţi indicatori). Moneda utilizată se numeşte ,,eave”, respectă legile pieţei dar se poate apela şi la o “injecţie monetară de la Banca Centrală” contra bani reali.

Dincolo de tranzacţii şi satisfacţii de mic broker ai toate şansele să pui întrebări unui CEO, unui social media analyst, etc. Bine, dai şi peste oameni visători, naivi, spammeri, linguşitori dar asta nu e ceva de speriat. Eu am constatat că e uşor să socializezi şi că lumea din Imperiu e deschisă.

Vă invit pe toţi să îmi daţi întâlnire în Imperiu, să cumpăraţi acţiuni de la mine şi de la Vali şi de ce nu, să facem câteva speculaţii bursiere.

PS. Măcar virtual poţi deţine câteva zeci de acţiuni la Google, Xbox, Apple, Microsoft…