Cristi Ariton: Este comunicarea pe Facebook îndeajuns de specifică încât să necesite o încadrare teoretică nouă?
Sunt 5.1 milioane de utilizatori de Facebook în România. Există sau e necesară o sociologie a platformelor sociale virtuale?

Prof. Univ. Dr. Petre Anghel: Științele comunicării sunt venite de curând la banchet, în ciuda faptului că procesul comunicării este parte integrală a Creației, căci Dumnezeu ”a zis” să fie…” și ”a fost…” Ca orice știință nouă, știința comunicării și-a demonstrat caracterul imperialist – și continuă să pretindă acapararea de teritorii cât mai vaste. Tendință care a dus la moartea multor imperii (de fapt, a tuturor) și la mediocrizarea multor științe.
Noile tenologii extinse cu o rapiditate fără precedent (aplicabilitatea invențiilor fiind și ea fără precedent) influențează, firește, procesul comunicării, dar nu pot s-o facă în structurile lui esențiale, deoarece componentele rămân aceleași: emițător, receptor, canal, mesaj, feed-back.
Fiecare dintre părțile procesului suferă, desigur, modificări, dar suntem prea aproape de ele să le putem studia temeinic.
Cel mai supus schimbărilor este canalul de comunicare, fiind cel mai legat de tehnologie, iar cel mai receptiv la stimuli este mesajul. Cu toate acestea, nici canalul de comunicare și nici mesajul nu se supun unor transformări, ci doar unor aparente îmbunătățiri. Spun aparente, deoarece încă nu știm ce am pierdut din esența comunicării câștigând rapiditate sau chiar instantanietate.

Faptul că numai în România există peste 5 milioane de utilizatori pe Facebook este îmbucurător sub aspectul conectării la tehnologie, dar un studiu amănununțit nu cred că ar putea justifica existența îmbunătățirii procesului.
În concluzie, cred că procesul comunicării poate fi studiat cu folos sub aspect sociologic, lingvistic, etic, că suportă analize de fond și de formă, dar nu poate crea o nouă încadrare teoretică, adaosul lui fiind de stil, nu de esență.

C. A:  Vă rog să enumeraţi 3 recomandări pentru un bun comunicator pe Facebook.

Prof. Univ. Dr. Petre Anghel: 1.Un comunicator de pe Facebook da semnale la comentariile care merită, nu la rând şi nu doar la prietenii lui. 2. Îşi argumentează opiniile, dând dovadă de sinteză. 3. Se referă la subiectul în discuţie şi nu ataca, profitând de faptul că nu-şi va întâlni niciodată adversarii în spaţiu real.

 

Concluziile mele

-un specialist în comunicare virtuală este în primul rând un specialist în comunicare (nu mai căutaţi ceva ce nu ar trebui să existe, nu mai întrebaţi ,,ştii Facebook?”).

- criteriile recrutării în mediile sociale se construiesc dinspre general (esenţă) spre particular (adaos).

Scopul acestei postări e să convingă că nu poţi fi un specialist în “social media” fără experienţă în comunicare, fără cunoştinţe de marketing, PR, psihologie, sociologie, economie (şi nu numai). Prea des se neglijează importanta “esenţei” în favoarea unor achiziţii spontane greu de măsurat. Toată lumea e CEO de fanpage, Social Media Manager de cont de Twitter, Expert de …mai ştiu eu ce.