Totul a pornit de la o cifra reala…
3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale.
Este incredibil cum unii oameni, in special tineri, isi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat in cazul unui accident, de pilda.
Un om moare in 3 minute din momentul in care a intrat in stop respirator. Cum e sa piarda ruda acestuia sansa de a-l salva pentru ca cineva abuzeaza de 112. Si gandeste-te ca in fiecare zi peste 20 de oameni sunt raniti grav.
Aceasta realitate a dat nastere unei campanii de responsabilizare si informare a carei promotori sunt Asociatia REACT, Vodafone, SMURD, salvez.ro si multi bloggeri.
Va invit sa urmariti materialul video de mai jos si sa faceti ce credeti ca e util pentru ca informatia sa ajunga la cat mai multe persoane. Deasemenea, consider ca informatiile de pe saitul salvez.ro sunt extrem de utile, personal cautam sa invat mai multe despre acordarea primului ajutor.