Citeam pe portalHR despre faptul că noul cod al muncii permite înregistrarea a două CIM-uri pentru acelaşi angajat, în aceeaşi companie. Iniţial am considerat că e un artificiu prin care corporaţiile îşi pot constrânge angajaţii să presteze un volum mare de muncă împărţit legal sub forma celor două contracte individuale.

Discut cu prieteni care lucrează pentru “Big4” şi aflu că lucrul la domiciliu după efectuarea normei de la birou e ceva obişnuit, ba chiar atunci când se efectuează controale oficiale managerii sunt anunţaţi în prealabil şi trimit tot departamentul să lucreze de acasă. Refuzul de a lucra suplimentar, acasă sau la birou, conduce inevitabil la încetarea colaborării.

Dincolo de consideraţiile de mai sus legea citată reactualizează o mai veche abordare a muncii. Aceasta vine dinspre economie şi se referă la tranzacţia muncă-salariu (oricum se întâmpla aşa dar nu ca premisă ci ca finalitate/concluzie). Noul cod încurajează o atitudine tranzactionistă faţă de muncă, una care răspunde mai bine realităţilor de pe piaţă. Eşti un angajat cu mai multe calificări? Acum ai ocazia să câştigi mai mulţi bani de pe urma abilitaţilor şi competenţelor tale.

În altă ordine de idei, dacă tot ne-am schimbat percepţia faţă de muncă şi vrem să valorificăm mai bine ceea ce ştim să facem, vă invit să porniţi cu un prim pas virtual şi să vă căutaţi proiecte de lucru pe saitul: http://freelancejobsfinder.com/.

Sursa foto: Aici