Am văzut pe Facebook o postare cu titlul “Job în Social Media” ce făcea trimitere către un blog unde era postat anunţul. Cum altfel poţi găsi asemenea joburi daca nu pe reţelele sociale…

Compania care îl ofera se numeşte OnMedia şi pontul sună aşa (citez din postarea originală de pe blogul lui Gabi Macovei):

“Agenţia la care lucrez îmi caută un coleg pentru departamentul de social media. Şi pentru a evita chestii de genul “am 200 de prieteni pe facebook deci ştiu social media”, colegul/colega ar trebui să:

-  Mai fi activat pe cel puțin o pagină de brand, să știe cu ce se mănâncă o aplicație de facebook, o campania de aduri fb, o campanie pe bloguri. Ar mai trebui să cunoască ceva  bloggeri, să știe să exporte rapoartele din fb și să le introducă într-o prezentare post-campanie, să fie creativ și să fie genul de om care învață repede un brand și care e dedicat muncii sale, să fie punctual și deștept. Dacă știe să meargă pe bicicletă, e perfect!”

OBS! Anunţul nu e foarte bogat în detalii ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca interviurile vor fi lungi conversaţii în care candidaţii vor arăta de ce sunt în stare. Vă sugerez să veniţi pregătiţi, cu temele făcute!

Pentru a da măsura atmosferei de lucru din companie, anunţul continuă aşa:

“Ce va face toată ziua, în timpul liber rămas după ce citește cele mai noi știri din zona de comunicare digitală?

- Se va juca Canvas Rider într-un tab de Chrome, va citi bancuri și probabil va primi invitații de vizionare de filme pentru presă, va binecuvânta de fiecare dată când FF o să crape și o să ne trimită pe mailul de office viralele alea cool pe care lumea le descoperă la un an după ce au fost cool (Și o să dea share la 9GAG).

- Va participa la ședințele de briefing oferind soluții creative pentru zona de SM, va administra paginile de facebook mai multor branduri, va dezvolta împreună cu celelalte departamente strategia de comunicare digitală și va lucra cu mine (Gabi Macovei).”

CV-urile, scrisorile de intenţie şi orice alte documente care ar proba mai bine calităţile voastre pentru a obţine postul respectiv se trimit până VINERI (18.11.2011) la adresa Gabriel.macovei(at)onmedia.ro cu titlul “Social Media Job”. Succes!