Am cumparat cartea “Tehnici de comunicare in social media”, de Horia Mihai Badau, in varianta eBook, de  la Elefant.ro. “Manualul” m-a dezamagit profund si ma gandeam sa ii scriu o recenzie. Am gasit insa una care reda cel mai bine calitatea continutului cartii (desi pare scrisa intr-un spirit rautacios recenzia este un raspuns pe masura titlului si pretentiilor cartii).

Varianta completa o gasiti aici, pe blogul lui Mihai Auras. Cu permisiunea autorului ei va las cateva fragmente:

“Pagina 17. “Cel mai uşor mod de a citi bloguri este abonamentul prin Blogglines, Google Readers sau serviciile News Gator“.

Cu parere de rau pentru autor, cel mai usor mod de a citi bloguri este sa intri direct pe blog, din browser, in mod direct sau din bookmarks. Blogglines se scrie Bloglines, iar Google a facut un singur G Reader, nu mai multe. NewsGator e pe bani si face altceva decat sa citeasca bloguri. In plus, presupun ca domn profesor n-a auzit de FeedDemon, rss reader desktop-based. Nu e decat cel mai popular RSS reader pentru Windows… (nu, HMB nu traduce articole vechi din engleza in romana. Nu, nu)”.

Orice SM Expert trebuie sa stie Digg. De ce  ? Pentru ca “un link care ajunge pe prima pagina în Digg poate aduce în scurt timp un trafic ce poate distruge serverele unor companii mai mici (astfel de cazuri s‑au verificat în trecut).”

Deci intra pe Digg daca vrei sa-ti pice serverul!

Foloseste cineva in Romania serviciul Digg, in afara de Horea Badau ? Sa fie asta un indiciu ca HMB traduce articole de afara?  Nooooo! Pagina 24.”

Dacă vrei să câştigi bani din blog (şi poţi să ajungi la cifre de peste 2.000 de euro pe lună, după doi ani de blogging perseverent), atunci e bine să alegi o nişă care se adresează unui număr mare de oameni, ca să poţi să ajungi la cifre mari de trafic.

In traducere, dupa doi ani de blogging, poti sa vinzi trafic la kilogram si toata marfa lunara la peste 2000 de euro. Pagina 44.

este obligatoriu să ai facilităţi de tweet şi de retweet, buton de like pentru Facebook, Digg, StumbleUpon şi alte site‑uri sociale pe care le consideri relevante.”

Daca tot e digg pe lista, as propune si linkedin, hi5, neogen, tpu, netlog si redtube. Revin cu mentionarea ca autorul nu are nici o facilitate sau buton pe blogul personal, dar e bine ca da sfaturi altora. Super sfaturi, din nou. Pagina 59.