Foarte recent, Odesk a câştigat Reader’s Choice Award pentru Best Outsourcing Portal – cea mai bună platformă de outsourcing -, oferit de către cei de la About.com. Printre finalişti s-au aflat Elance şi Freelancer. Merită felicitările noastre. Azi vă voi vorbi despre recrutarea şi selecţia de personal pe platforma Odesk.

Lucrez de foarte mulţi ani ca freelancer. Beneficii sunt multiple, la fel ca şi dezavantaje. De vreun an şi ceva m-am auto-motivat în a încerca şi platformele de outsourcing. Iar alegerea mea a fost oDesk. Pentru că sunt pasionată de HR, perfomanţă, sănătate ocupaţională şi employee well-being, am fost foarte atentă la sistemul lor de contractare a freelancerilor. Să vedem aşadar cum funcţionează şi despre ce e vorba.

Clientul îşi postează anunţul proiectului pe site. Ceea ce îmi place este că poţi stabili o serie de criterii de primă departajare a freelancerilor care bidează pe proiect: scorul de feedback, numărul de ore lucrate prin sistemul Odesk Team Room, scorurile la teste de limbă şi competenţe, preţul pe oră, locaţie ş.a.m.d. Am fost în postura de client şi în postura de freelancer, deci am testat ambele variante.

Ca freelancer, poţi primi invitaţii la interviu, multe dintre ele bazate pe feedback-ul din profilul tău şi competenţele descrise de tine: SEO, article writer, team leader, project manager etc. E important să te asociezi cu diferite firme sau grupuri. Denotă seriozitate şi dedicare faţă de muncă.

Să spunem că eşti invitat la un interviu sau aplici tu, personal, pentru un job în numele tău sau în numele firmei cu care te-ai asociat. Invitaţia la interviu o poţi accepta sau refuza, desigur. Nu te costă nimic. Dacă accepţi invitaţia, poţi trimite un cover letter însoţit de un CV sau sample-uri ale proiectelor anterioare. Aşa e profesional, desigur. În baza acceptării şi documentelor trimise clientului, acesta poate începe procesul de recrutare. De obicei, ţi se adresează o serie de întrebări, în general cu tentă situaţională.

Clientul îţi poate cere sau oferi datele lui de contact: email, Skype ID, telefon, instant messenger ID etc. Nu are interdicţie din acest punct de vedere. Celelalte părţi din interviu, cum ar fi cel tehnic sau de competenţe se pot desfăşura via Skype, email etc.

În urma datelor adunate, clientul decide dacă tu, ca freelancer, corespunzi criteriilor lui sau nu. Întotdeauna ţi se oferă un motiv pentru care ai fost acceptat sau respins. Iar dacă eşti acceptat, după terminarea contractului primeşti întotdeauna un scor de feedback (între 1 şi 5 stele maxim) cumulat din Skills, Quality, Availability, Deadlines, Communication, Cooperation. Plus câteva vorbe despre cum a fost colaborarea.

Pentru proiectele plătite pe oră, plata este garantată prin sistemul Odesk Team, un progrămel care înregistrează cu printscreen-uri toată activitatea desfăşurată de contractor (freelancer) pe durata proiectului. De asemenea, proiectele de tip hourly îţi permit ţie, ca şi contractor, să oferi un feedback clientului cu care ai lucrat.

Ceea ce îmi place în mod deosebit la Odesk nu este doar felul în care are loc selecţia unui contractor sau seriozitatea clienţilor, ci şi faptul că îţi poţi personaliza profilul într-un mod extrem de profesional. Nu este doar un profil, devine un CV online, cu sample-uri de lucru, competenţe, teste, feedback, educaţie ş.a.m.d. Practic, clientul are acces la ceea ce îl interesează şi poate selecta din informaţia generală exact ceea ce are el nevoie, deci ai realmente şanse să prinzi o colaborare frumoasă şi serioasă.

 

Surse:

  1. http://onlinebusiness.about.com/b/2012/04/01/odesk-voted-best-outsourcing-portal-readers-choice-awards-2012.htm
  2. http://odesk.com/

Guest post scris de Roxana, careia ii multumesc foarte frumos.

About.me: http://about.me/roxanasoi
Twitter: http://twitter.com/#!/roxana_nasoi
Facebook: http://www.facebook.com/roxanne.moon
Google+: http://plus.google.com/116574487602024827434/
Personal Blog: http://pierdutaprintreranduri.wordpress.com/
Scribd: www.scribd.com/Roxana_Nasoi
Klout: http://klout.com/#/roxana_nasoi/

Sursa foto: aici